فرصت مطالعاتی یک دورهی زمانی مستقل در دورهی دکتری محسوب می شود که به مطالعه و انجام تحقیق در دانشگاههای برتر دنیا اختصاص مییابد. فرصت مطالعاتی، امتیازی منحصر به فرد است و در اختیار دانشجویانی قرار میگیرد که توانایی در دانشپژوهی و تحقیق در رشتهی تحصیلی خود را از طریق آثار منتشر شده یا فعالیتهای علمی دیگر به اثبات رسانیدهاند. اگر قصد دارید برای دریافت ویزای فرصت مطالعاتی کانادا اقدام کنید؛ این مقاله را از دست ندهید.
دانشگاههای کانادا از منظر رتبهبندیهای علمی و امکانات پژوهشی از اعتبار و محبوبیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین هر سال در بسیاری از کشورهای سرتاسر جهان، دانشجویان برای ادامه تحصیلات خود، اقدام به دریافت پذیرش از برترین دانشگاههای کانادا از طریق ویزای تحصیلی دانشجویی مینمایند. فرصت مطالعاتی نیز یکی از ویزاهای پرطرفدار است که دانشجویان بسیاری متقاضی دریافت آن هستند. دولت کانادا نیز به هدف ارتقای گسترهی تبادلات علمی و فرهنگی میان کانادا و دانش پژوهان سایر کشورها، علاوه بر ویزای دانش آموزی کانادا ، ویزای دانشجویی کانادا؛ ویزای فرصت مطالعاتی کانادا را نیز به واجدین شرایط، اعطاء مینماید. متقاضیان میتوانند پس از پذیرش از دانشگاه، موسسات علمی-تحقیقاتی یا مراکز آموزشی کانادا، جهت دریافت ویزای فرصت مطالعاتی اقدامات لازم را انجام دهند. این ویزا به دلیل ویژگیهای متمایز و ممتازی که دارا است در ردهبندی خاصی میان ویزاهای تحصیلی و کاری جای میگیرد؛ توجه داشته باشید که انتخاب نوع صحیح این ویزا برای اخذ موفقیت آمیز آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
متقاضیان فرصت مطالعاتی کانادا معمولاً از لحاظ آموزشی، فرهنگی و اجتماعی از جایگاه بالایی برخوردار هستند. در قدم اول اکثر متقاضیان ویزای فرصت
مطالعاتی باید برای دریافت ویزای کار اقدام نمایند و با توجه به شرایطی که دارند فرمهای مربوط به آن را تکمیل کنند؛ به طور مثال اگر در حین فرصت مطالعاتی از مراکز آموزشی مربوطه در کشور کانادا، حقوق دریافت میکنند نیاز به ویزای کار دارند. چنانچه متقاضی قرار نیست در حین گذارندن دوره فرصت مطالعاتی حقوق دریافت نماید میتواند از طریق دریافت ویزای گردشگری یا ویزای تحصیلی نیز نسبت به اخذ ویزای فرصت مطالعاتی اقدام کند.
- فرصت مطالعاتی، تجربهی بینظیری برای تحقیق و یادگیری در دانشگاههای کانادا را فراهم مینماید.
- فرصت مطالعاتی، برنامهای ایدهآل برای تحصیل در برترین دانشگاههای جهان به ویژه کانادا خواهد بود.
- فرصت مطالعاتی امکان مشارکتهای علمی یا انتشار مقاله با اساتید مطرح دانشگاه کانادا را فراهم میسازد.
- فرصت مطالعاتی، زمان خوبی برای شرکت در کنفرانسها و همایشهای معتبر بینالملی است.
- فرصت مطالعاتی، تجربه خوبی برای زندگی و کسب تجارب کاری دردانشگاه های معتبر را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
- فرصت مطالعاتی، برای جذب هیأت علمی در دانشگاهها بسیار تأثیرگذار است و به عنوان سوابق علمی متقاضی در نظر گرفته میشود.
برای درخواست فرصت مطالعاتی، متقاضی باید مراحل زیر را طی نماید:
انتخاب دانشگاه و استاد
در ابتدا، متقاضی دریافت ویزا باید با توجه به اولویت خود اساتید و دانشگاههای موردنظر در حیطهی فعالیتهای تحقیقاتیاش را مشخص نماید. سپس به اساتید انتخاب شده ایمیلی جهت ابراز تمایل به همکاری در دورههای فرصت مطالعاتی ارسال کند.
درخواست نامه پذیرش
در صورتی که یکی از اساتید، موافقت خود را برای همکاری با متقاضی اعلام نمود؛ شخص متقاضی باید از استاد انتخاب شده درخواست نامه پذیرش از طرف دانشگاه میزبان را انجام دهد.
نامه کمک مالی
متقاضی باید درخواست برای شرکت در برنامهی فرصت مطالعاتی را به تحصیلات تکمیلی دانشگاه مبدأ خود برای صدور نامه کمک مالی ارائه دهد. پس از دریافت نامه پشتیبانی مالی، میتواند مراحل اخذ ویزای فرصت مطالعاتی کانادا را آغاز نماید.
تکمیل فرم فرصت مطالعاتی
متقاضی میبایست نامه پذیرش و کپی ویزای کانادا را به بخش فرصت مطالعاتی وزارت علوم ارائه نماید و فرم مربوط به شرکت در این دوره را تکمیل کند. در آخر نامهی اجازهی خروج از کشور برای متقاضی صادر میشود.
مدارک ویزای فرصت مطالعاتی به شرح ذیل می باشد :
مدارک شناسایی و هویتی
اصل پاسپورت جدید و پاسپورتهای قدیمی
ترجمه اصل شناسنامه
یک قطعه عکس استاندارد با پس زمینه سفید در اندازهی ۵*۴/۵
ترجمه سند ازدواج (در صورت نیاز)
تکمیل فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی (برای متقاضی و همراهان متقاضی به صورت جداگانه)
مدارک تحصیلی
گواهی اشتغال به تحصیل در صورت دانشجو بودن متقاضی
ارائه نامه پذیرش از دانشگاه کانادایی
ترجمه آخرین مدرک تحصیلی متقاضی
ترجمه کلیه ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی
ارائه مدرک زبان معتبر
نامهی تاییدیه از دانشگاه محل تحصیل یا حتی وزارت علوم ایران مبنی بر اینکه متقاضی را حمایت مالی نمایند.
مدارک شغلی و مالی
رزومه کامل و عکسدار با ذکر تمامی تاریخها و سوابق شغلی
مدارک مالی معتبر از جمله نامهی تمکن بانکی به زبان انگلیسی که مهر امور بینالملل بانک بر آنها درج شده باشد؛ به همراه گزارش گردش حساب در چهار ماه اخیر برای نشان دادن درآمد ماهیانه متقاضی.
دورهی فرصت مطالعاتی برای دانشجویان مقطع دکتری بسیار حائز اهمیت است. هرچند بسیاری از دانشجویان به دلیل عدم آشنایی با فرآیندهای آن از دریافت ویزای فرصت مطالعاتی صرف نظر مینمایند. توجه داشته باشید که اقدام برای فرصت مطالعاتی در دانشگاههای برتر دنیا، مستلزم آگاهی و استفاده از تجربهی دیگران است و میتواند تلاشهای متقاضی را به نتیجهی مطلوب برساند. کارشناسان خبرهی بامنرو با سالها تجربه در زمینه اخذ انواع ویزا آمادهی پاسخگویی به سوالات شما خواهند بود. چنانچه قصد دریافت ویزای فرصت مطالعاتی کانادا را دارید با کارشناسان بامنرو در تماس باشید.