کشور کانادا یکی از مهمترین اقتصادهای سازگار با کسب و کارهای نوین را در اختیار دارد. این کشور در زمینهی جذب و پرورش ایدههای کسب و کارهای جدید و خوداشتغالی در بین دیگر کشورهای جهان پیشگام است. طی سالهای گذشته، دولتهای ایالتی کانادا نقش عمدهای در حمایت از کارآفرینی داشته و بستری مناسب برای فعالیت کارآفرینان فراهم نمودهاند. دولت کانادا به متقاضیانی که تمایل و توانایی دارند به عنوان کارآفرین به اقتصاد این کشور وارد شوند و از این طریق مهاجرت نمایند؛ گزینههای کارآفرینی قابل توجهی را ارائه میدهد.
مهاجرت از طریق کارآفرینی از جمله برنامههای استانی کانادا محسوب میشود که کانون توجه بسیاری از مهاجران کارآفرین قرار دارد. در این روش، متقاضیان جهت تشکیل پرونده باید از طریق اداره مهاجرت استان منتخب خود اقدام به تشکیل پرونده کنند. در تمام روشهای کارآفرینی استانی، متقاضیان جهت راهاندازی یک کسب و کار جدید و مستقل در استانی در کانادا؛ متعهّد به سرمایهگذاری قابل قبولی در این کشور میشوند و از این مسیر میتوانند برای خود و همچنین اعضای خانواده خود ویزای کانادا را اخذ نمایند.
کلیه سیزده استان کانادا دارای برنامههایی منحصر به فرد برای اخذ ویزای کارآفرینی هستند که متقاضیان با انتخاب استان مورد نظر میتوانند نسبت به دریافت این ویزا اقدام نمایند. پس از آن پروندهی متقاضیان مورد ارزیابی دقیق قرار خواهند گرفت.
در کلیه استانهای کانادا شرط اصلی این روش مهاجرتی، تأسیس یک کسب و کار جدید در این کشور است. با این وجود در هر استان، شرایط، جزئیات و موارد حقوقی متفاوتی برای مهاجرت از طریق کارآفرینی تعریف شده است که این روش مهاجرتی را کاملاً منحصر به فرد مینماید. مواردی مانند آنچه که در زیر اشاره شده، جزئیاتی هستند که اداره مهاجرت هر استان شرایط مختص به خود را بر اساس آن در نظر گرفتهاند:
- میزان سرمایهگذاری
- نوع ویزای ارائه شده
- شرایط و مدارک موردنیاز متقاضی
- نوع کسب و کار متقاضی
برای آن دسته از افرادی که به دنبال مهاجرت به کانادا به طریق برنامهی کارآفرینی هستند؛ گزینههای متفاوتی برای راهاندازی یک کسب و کار جدید وجود دارد که غالباً به نوع کار مورد نظر متقاضی و میزان سرمایهگذاری وی بستگی خواهد داشت. متقاضیانی که موفق شوند با فراهم کردن شرایط اعلام شده از سوی استان انتخابی خود، امتیاز لازم برای این روش مهاجرتی را دریافت نمایند؛ مجوز کار دریافت خواهند نمود و در صورتی که کسب و کارشان به صورت مستمر و مداوم، شرایط لازم در طرح کارآفرین را به ثمر برساند، این امکان را دارند که برای اخذ ویزای اقامت دائم کانادا درخواست نمایند.
از مهمترین مزایای مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
اعطای اقامت دائم کانادا به متقاضی و خانوادهی وی
تنها استانهایی از کانادا که در حال حاضر برنامهی پذیرش مهاجر از طریق کارآفرینی را دارند؛ ویزای اقامت دائم ارائه میکنند.
تا پیش از ورود به کانادا نیازی به سرمایهگذاری نیست و این کار به پس از ورود متقاضی موکول میشود
بررسی و پردازش پروندهها و اعلام نتیجه نسبت به دیگر روشها از سرعت بالاتری برخوردار است.
سرمایهگذاری در این روش بازگشتپذیر و قابل استرداد است.
شرایط استرداد وجه و هزینههای پرداختی در صورت عدم پذیرش متقاضی امکان پذیر است و متقاضی متحمل هزینههای اضافی نخواهد شد.
برنامه مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی، برای کارفرمایانی که میتوانند یک بیزنس قابل اعتماد را در بازار کانادا راهاندازی و هدایت نمایند؛ بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا در صورت موفقیت در این طرح میتوانند برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند. شرایط کارآفرینی در هر استان کانادا دارای شباهتها و تفاوتهایی است. اگر متقاضی قصد راهاندازی یک بیزنس در کانادا را داشته باشد؛ بسته به استانی که قصد سرمایهگذاری در آن را دارد؛ میبایست شرایطی را فراهم نماید. شرایط کلی که در کلیه برنامههای مهاجرتی استانهای کانادا ترسیم شده به شرح زیر است:
- متقاضی باید سابقه مدیریتی در زمینه اداره کسب و کارهای خصوصی داشته باشد. مدیریت یک فروشگاه، اداره یک دفتر کار یا یک شرکت خصوصی و ... به مدت حداقل ۳ سال طی ۵سال گذشته از شرایط این طرح است.
- توانایی سرمایهگذاری کردن به میزانی که توسط دولتهای فدرال هر استان اعلام شده را داشته باشد. معمولاً سرمایهگذاری ۱۵۰ هزار دلاری در کانادا برای متقاضی در نظر گرفته شده است.
- متقاضی یک طرح توجیهی قوی (Business plan) و صورتهای مالی دقیق در رابطه با کسب و کار مورد نظر خود را ارائه دهد.
- در آزمون کارآفرینی که به صورت حضوری برای متقاضیان برگزار میشود شرکت نماید و نمره حدنصاب آن را کسب کند. این آزمون شامل ارزیابی طرح تجاری متقاضی، سنجش میزان موفقیت در ایجاد شغل موردنظر و ارائهی مدارک قابل قبول برای اثبات این موارد است.
- امتیاز کافی و موردنیاز برای واجد شرایط شدن در استان مورد نظر کسب نمایند.
- متقاضی باید دارای مدرک زبان انگلیسی باشد. هرچند مدرک آیلتس جنرال کافی است.
برنامهی کارآفرینی استانهای کانادا شامل چند مرحلهی کلی است که متقاضی با طی کردن این مراحل میتواند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کند:
- یک ایده کسب و کار خلاق و نو ترسیم نماید.
- یک سفر کوتاه به استان موردنظر جهت بررسی شرایط تجاری آن داشته باشد.
- ابراز علاقهمندی به راه اندازی کسب و کار( Expression of Interest) را به صورت مکتوب به اداره مهاجرت ارائه نماید.
- مدارک مورد نیاز توسط متقاضی تکمیل شود.
- نام شرکت انتخاب و تأییدیه آن دریافت شود.
- کسب و کار خود را ثبت رسمی و قانونی نماید.
در صورتی که کسب و کار متقاضی تأیید صلاحیت شود برای اقدام جهت اخذ تأییدیهی استانی از وی دعوت به عمل خواهد آمد. در ادامه متقاضی مراحل زیر را در پیش خواهد داشت:
- پروندهی وی برای دریافت تأییدیه استانی ارسال میشود
- متقاضی با یک نماینده از ادارهی مهاجرت استانی مصاحبه خواهد داشت.
- تأییدیهی استانی توسط استان مورد نظر صادر و امضای توافقنامهی عملکرد مابین متقاضی و استان صورت میگیرد.
- پروندهی متقاضی برای اخذ مجوز کاری موقت یا اقامت دائم به دولت فدرال ارسال میشود.
اقدام به مهاجرت از طریق کارآفرینی روشی حساس است که آماده سازی طرح تجاری خلاق برای آن حیاتی خواهد بود. در صورتی که شرایط لازم کارآفرینی در کانادا را دارید میتوانید با تیم تخصصی بامنرو در زمینه مهاجرت به کانادا در تماس باشید. بامنرو با داشتن وکلای مهاجرتی با تجربه و مشاوران کارآفرینی، اقدام به تدوین طرح توجیهی یک کسب و کار قوی برای هموطنان عزیز خواهند نمود. انتخاب یک طرح کسب و کار اصولی شانس متقاضی برای موفقیت در برنامه کارآفرین در کانادا را به صورت چشمگیری افزایش خواهد داد. از آنجایی که ظرفیت پذیرش پرونده از این طریق محدود است؛ اگر تمایل به تشکیل پرونده دارید با ما تماس بگیرید.